Доступність посилання

ТОП новини

Російські письменники й правозахисники закликали звільнити «в’язнів 6 травня»


Мітинг опозиції 6 травня в Москві
Мітинг опозиції 6 травня в Москві
Десятки російських правозахисників, письменників, громадських діячів звернулися до влади із закликом припинити кримінальне переслідування учасників подій на Болотній площі в Москві 6 травня.

Тоді – під час опозиційної акції «Марш мільйонів» – відбулися сутички демонстрантів з поліцією. Порушено кримінальну справу за статтею «Масові заворушення», в якості обвинувачених притягнуто 17 осіб, більшість з них перебуває під вартою.

У зверненні, опублікованому на сайті організації «За права людини», стверджується, що справа про події 6 травня має «виключно політичний характер», а її мета – «залякування або навіть кримінальне переслідування видатних діячів протестного руху». Підписали звернення Борис Стругацький, Людмила Улицька, Дмитро Биков, Сергій Шаргунов, Людмила Алексєєва, Лев Пономарьов та інші. Вони вимагають закрити кримінальну справу, звільнити обвинувачених, а також розслідувати дії поліції 6 травня.

Також в Інтернеті триває збір підписів під зверненням із закликом звільнити одного із заарештованих – Володимира Акіменкова – за станом здоров’я. Стверджують, що йому загрожує втрата зору.
XS
SM
MD
LG