Доступність посилання

ТОП новини

НБУ знайшов ще 10 винуватців коливань валютного курсу


Національний банк України (НБУ) має намір покарати банки за зловживання на готівковому ринку. Про це заявляє голова НБУ Сергій Арбузов. Раніше регулятор застосував санкції до банків, які спровокували на початку вересня обвал гривні на міжбанківському ринку.

«Ми покарали банки, що зловживали на міжбанківському ринку, а тепер маємо намір врегулювати ситуацію на ринку готівковому. Після завершення перевірки будуть застосовані заходи впливу до ще десятьох банків», – розповів він в інтерв'ю тижневику «Дзеркало тижня. Україна».

За словами голови НБУ, покарання залежатимуть від серйозності встановлених порушень – від штрафів до позбавлення ліцензій.

«Ми плануємо покарати банки за те, що, маючи готівкову валюту в касі, вони відмовлялися продавати її у дні зростання курсу, стимулюючи панічні настрої», – пояснив Арбузов.

На початку вересня протягом кількох днів курс купівлі і продажу долара США на українському ринку відчутно зріс. Обмінні пункти тоді купували американську валюту за 8 гривень 17-20 копійок, продавали за 8 гривень 25-30 копійок за долар. НБУ змушений був вживати заходів для уникнення паніки.
XS
SM
MD
LG