Доступність посилання

ТОП новини

Міліція встановить, чи загинув міністерський чиновник у ДТП під час перегонів


Dodge Viper SRT10
Dodge Viper SRT10
Київ – Київська міліція порушила кримінальну справу за фактом ДТП на Бориспільській трасі, в якому в ніч на неділю загинув директор департаменту фінансової політики Мінекономрозвитку Сергій Чекашкін. Як повідомив телеканал ТВі, чиновник і пасажир, поруч із ним, загинули під час нелегальних автоперегонів. Утім, у міліції цього не підтверджують, але й таку версію обіцяють розглянути.

Телеканал ТВі, посилаючись на очевидців, повідомив, що спершу перегони організували у суботу на вулиці Бажана у Києві, відразу за Південним мостом, і «організатори виходили у жилетках із паличками, схожими на даішні, і зупиняли весь потік машин на вулиці Бажана».

За цими даними, після появи міліції близько першої години ночі перегони продовжилися уже на Бориспільській трасі. Саме там в автомобілі Dodge Viper SRT10 і загинули Сергій Чекашкін разом із пасажиром, який знімав перегони на відео, змагаючись із Ferrari. Уже поруч із фінішем Dodge Viper врізався у відбійник і кілька разів перевернувся.

За фактом дорожньо-транспортної пригоди міліція порушила кримінальну справу.

«Ми в рамках порушення цієї кримінальної справи будемо з’ясовувати чи, дійсно там відбувалися якісь перегони, чи змагання, але на сьогоднішній день немає підстав говорити про те, що це були якісь змагання чи перегони», – повідомив Радіо Свобода Микола Жукович, керівник прес-служби Управління МВС України в Київській області.

«Мають летіти голови київських чиновників ДАІ»

Незважаючи на те, що раніше кількість нелегальних автогонок була більшою, ДАІ все ж має за цим слідкувати краще, зауважує головний редактор журналу «Автоцентр» Сергій Матусяк.

«ДАІ має слідкувати. Це її прямий обов’язок. І, напевне, те, що відбулося, тоді коли якісь незнайомі люди перекривали рух, то це мають летіти голови київських чиновників ДАІ. Тому що це просто неприпустимо в іншій країні світу», – зазначив Сергій Матусяк.

«В Одесі ще був такий випадок, там теж загинуло двоє хлопців»

Нелегальні перегони нині – це вже поодинокі випадки, сказав Радіо Свобода колишній головний даішник України Сергій Коломієць. Він також сумнівається, що змагання могли влаштувати саме на вулиці Бажана, перекривши її.
Знаю, раніше вони ганялися на шматочку об’їзної дороги в районі Пущі-Водиці. А на Бажана це неможливо, бо там досить інтенсивний рух
Сергій Коломієць

«Знаю, раніше вони ганялися на шматочку об’їзної дороги в районі Пущі-Водиці (Київ). А на Бажана це неможливо, бо там досить інтенсивний рух, я не знаю, як там можна ганятися. Я там живу, я на Осокорках живу, я постійно там їжджу, там транзит іде і вантажівки ідуть великі, це неможливо на Бажана перекривати. Це один напрямок, єдиний, наприклад, з Одеси на Харків їхати, їхати на Чернігів, на Білорусь, на Росію. Неможливо перекрити Бажана», – переконує він.

Слава Богу, що гинуть тільки вони, а не гинуть інші сторонні люди
Сергій Коломієць
Сергій Коломієць водночас згадав подібний випадок в Одесі. «Я пам’ятаю, в Одесі ще був такий випадок, там теж загинуло двоє хлопців. Слава Богу, що гинуть тільки вони, а не гинуть інші сторонні люди. Тому що може бути, що ще хтось постраждає від їхніх цих гонок», – вважає колишній даішник.

Такої проблеми могло б і не бути – експерти

Відповідно до Кримінального кодексу України, блокування руху на автодорозі карається штрафом до 2550 гривень, виправними роботами до двох років, арештом на строк до шести місяців чи обмеженням волі до трьох років. Але винних ще треба знайти.

Водночас фахівці наголошують, що такої проблеми могло б і не бути, якщо б в Україні, як у Європі, були легальні автодроми біля великих міст, де усі охочі за певну плату на безпечній трасі могли б узяти участь у перегонах. В Україні є тільки одна така траса у Києві (на автодромі «Чайка») і працює вона не щотижня.
  • Зображення 16x9

    Наталка Коваленко

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2005 року. Магістр Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Народилася на Полтавщині 1984 року. Кореспондентка та редакторка сайту Радіо Свобода

     

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG