Доступність посилання

ТОП новини

«Без переказів заробітчан гривня впала б за місяць» (огляд преси)


Київ – Уряд намагається наповнити бюджет і планує скоротити перелік підприємств, що не підлягають приватизації, майже уп’ятеро, інформує газета «День». Однак, як зазначає експерт видання, в тих депресивних умовах, які сьогодні склалися в українській економіці, проводити приватизацію взагалі не дуже вигідно: вартість активів не висока, а бажаючих отримати ці підприємства багато. Таким чином держава може отримати не так багато грошей, зазначає експерт.

Від яких факторів залежатиме економічне благополуччя національної валюти до кінця 2012 року? Як переконують експерти газети «День», до виборів курс гривні буде стабільним, а 2013 року можливе незначне послаблення.

За перше півріччя в трьох областях країни та Києві кількість новонароджених перевищила кількість померлих. В уряді повідомили, що до кінця 2014 року Україна остаточно забуде про демографічну кризу. Молодим батькам будуть підвищувати зарплати, соціальні виплати і допомоги. Проте експерти «Ізвєстій в Україні» не поділяють оптимізму, і переконують, що в найближчі роки чекати бебі-буму не варто, набагато важливіше працювати над збільшенням доходів населення.

Кількість мігрантів із України сягає 6,5 мільйонів осіб, стверджує «Газета по-українськи». Згідно з даними Світового банку, Україна посідає п’яте місце у світі за кількістю вибулих громадян після Мексики, Індії, Росії та Китаю. Серед багатьох мінусів тут є й переваги. Зокрема, як переконує видання, без переказів заробітчан гривня впала б за місяць. Адже лише торік мігранти переслали своїм сім’ям в Україну сім мільярдів доларів.

Новий Закон «Про зайнятість населення» спричинив неоднозначні відгуки в суспільстві. Одні вважають, що цей документ утискує права досвідченіших співробітників, на яких не поширюються пільги. Інші позитивно ставляться до заборони вказувати в оголошеннях про вакансії вік і стать працівників. У будь-якому разі однозначного висновку немає: дискримінаційний вийшов новий закон про зайнятість або ж навпаки. Про те, які зміни стануться на ринку праці після вступу в силу нової редакції Закону «Про зайнятість населення», розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG