Доступність посилання

ТОП новини

Українські ЗМІ протестують проти законопроекту про наклеп


У вівторок в Україні стартувала акція протесту «Захисти своє право знати. Скажи ні закону про наклеп». Її ініціатори закликають не допустити ухвалення закону, що передбачає запровадження адміністративної і кримінальної відповідальності за наклеп.

Акцію підтримують інтернет-видання «Українська правда» та Корреспондент.net, інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна», газета «Комсомольськая правда в Украине», сайт Сегодня.ua, LB.ua, Football.ua, ТВі, «ЛігаБізнесІнформ», «Телекритика» та інші.



На головних сторінках видань-учасників акції з’явився банер з вимогою не допустити ухвалення закону про наклеп, а також опубліковано посилання на контакти 244 депутатів, які проголосували в першому читанні за закон про наклеп.

«Зателефонуйте їм до приймальні, напишіть електронною поштою, залиште повідомлення в соцмережах, запитайте, чому вони це зробили. Ви також можете зателефонувати або написати листа до центрального офісу Партії регіонів і в Адміністрацію Президента і дізнатися, навіщо регіонали голосували за законопроект і що про нього думає Президент», – зазначають організатори ініціативи.

Організатори акції вважають, що імовірне ухвалення цього закону «знищить свободу висловлювань у країні, оскільки змусить багатьох журналістів відмовитися від будь-якої критики влади».

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект депутата фракції Партії регіонів Віталія Журавського «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини».

Радник Президента Ганна Герман заявила про те, що Віктор Янукович не підпише закон про наклеп, якщо Верховна Рада ухвалить його в нинішній редакції.
XS
SM
MD
LG