Доступність посилання

ТОП новини

Представники української діаспори в Нью-Йорку закликали до відставки Януковича


Акція протесту української діаспори в Нью-Йорку
Акція протесту української діаспори в Нью-Йорку
Нью-Йорк – Представники української діаспори пікетували у Нью-Йорку представництво України при ООН, висловивши протест проти політики Віктора Януковича. Пікет відбувся з нагоди прибуття Президента України для участі у загальних дебатах на відкритті осінньої сесії Генеральної Асамблеї ООН. Поліція дала офіційний дозвіл на проведення акції, але завчасно відгородила бар’єрами доступ до дипломатичної місії. Організатором акції протесту був Український конгресовий комітет Америки. Були також представники релігійних, жіночих і студентських організацій. Учасників пікету було менше сотні. Брак масовості демонстранти намагалися компенсувати активністю. Вони хором молилися, співали, тримали плакати з написами англійською й українською мовами. Деякі з гасел: «Геть тиранію Януковича в Україні!» «Свободу всім політв’язням України!» Докладніше про акцію протесту розповів Радіо Свобода один із лідерів Українського конгресового комітету Америки Аскольд Лозинський.

– Мета нашої демонстрації – щоб Янукович пішов у відставку. Тут уже немає питання одного чи іншого закону, одного чи другого порушення. Тут немає навіть питання звільнення Юлії Тимошенко чи Юрія Луценка. Тут прямо, я думаю, за 2,5 року свого президенства Янукович зробив стільки зла для українського народу, що ми прямо вимагаємо його відставки. Навіть цей найновіший законопрпоект про мову, який пройшов, а тепер, правда, новий закон, який має криміналізувати знеславлення, що людина робить проти режиму – це є порушенням засадничих людських прав. Він став ізгоєм цілого світу, ніхто вже з ним не зустрічапється. Фактично, я певний, що ніхто з ним не зустрічався, коли він тут приїхав. І ми прямо хочемо, щоб для українського народу ми мали нагоду вибрати Президента, який достойний того народу.

– Віктора Януковича вибрали демократичним, законним шляхом. Чому ж він не може бути Президентом України?

– Вибрали чи не вибрали, ми можемо дискутувати до ранку. Тому що я був спостерігачем на тих виборах і фактично були дуже брутальні порушення. Факт був той, що Ющенко з Януковичем об’єдналися проти Юлії Тимошенко. Так і сталося, що він прийшов до влади.

Навіть демократично обраний президент не може переводити демократичне суспільство у диктатуру
Аскольд Лозинський
Але навіть демократично обраний президент не може переводити демократичне суспільство у диктатуру. Він примушує замовкнути пресу, він усю свою опозицію (а опозиція у демократичному суспільстві мусить існувати) ліквідує, тому що він її заарештовує.

Він поставив усіх своїх людей по всіх областях України. Ці вибори, що заплановані на 28 жовтня, вони вже так готуються, що у жодному випадку не будуть справедливими, прозорими й демократичними. Тому єдина річ, що тут мусить статися – зняти диктатора.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG