Доступність посилання

ТОП новини

Після виборів до України не буде претензій стосовно демократії – Янукович


Президент України Віктор Янукович сподівається, що після парламентських виборів до України не буде претензій у плані дотримання демократичних стандартів.

«Закінчаться вибори, розпочнуться нові, відновлені відносини з багатьма країнами Європейського Союзу та зі США, тому що Україна проходить сьогодні черговий тест на зрілість, відтак ці вибори не мають бути гірші від попередніх», – сказав Янукович.

Відповідаючи на запитання українських журналістів у Нью-Йорку у вівторок про його оцінку резолюції сенату США у зв’язку зі справою екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, Янукович зазначив, що до таких резолюцій слід ставитися серйозно.

«Безумовно, нам необхідно ставитися до всіх таких резолюцій серйозно. Але ми також знаємо оцінки і державного департаменту, і Білого дому. Вони трохи розрізняються», – наголосив Президент.

Водночас глава Української держави зазначив, що «не нам давати оцінку американському сенату», це справа громадян Америки.Також він зазначив, що багато залежатиме і від самих учасників виборів. «Це людський чинник, але що стосується влади, влада більше ніж будь-хто інший зацікавлена в тому, щоб вибори було оцінено як чесні, прозорі та демократичні», – сказав Янукович.

У резолюції, ухваленій у Сенаті цими вихідними, зокрема міститься заклик до влади України звільнити Юлію Тимошенко і забезпечити прозорі парламентські вибори. Сенат також закликав Державний департамент розглянути можливість запровадження санкцій до тих українських високопосадовців, які причетні до ув’язнення Тимошенко.
XS
SM
MD
LG