Доступність посилання

ТОП новини

В Україні створили орган для контролю за дотриманням прав на інформацію


В Україні створено незалежний орган, який здійснюватиме контроль за дотриманням прав громадян на інформацію. Про це повідомив у своєму блозі на «Українській правді» керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента України Денис Іванеско.

Він повідомив, що днями в офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської приступив до виконання обов’язків новопризначений представник Уповноваженого з питань доступу до публічної інформації та захисту персональних даних Олександр Павліченко.

«Гарна новина для тих, кому розпорядники «несправедливо» відмовили в інформації: у вас є новий інструмент оскарження і контролю. Якщо ви вважаєте, що вам незаконно відмовили, ви маєте можливість поскаржитися Омбудсмену», – написав Іванеско.

За його словами, це означає, що в Україні з’явився незалежний орган, який здійснюватиме контроль за дотриманням прав громадян на інформацію.

Раніше Павліченко працював директором Української фундації правової допомоги, а перед цим керував Бюро інформації Ради Європи.
XS
SM
MD
LG