Доступність посилання

ТОП новини

НАТО зацікавлене у співпраці з Україною – посол Литви


НАТО надзвичайно зацікавлене у співпраці з Україною та іншими позаблоковими партнерами, адже самотужки не може вирішити чимало питань міжнародної безпеки. На цьому наголосив учасник Міжнародної конференції «НАТО і партнери: Нові виклики безпеці» посол Литовської Республіки Пятрас Вайтекунас.

«Міжнародна енергетична безпека може бути у будь-який момент підірвана через терористичну атаку якогось трубопроводу чи танкеру або через кібернетичну атаку системи управління якогось заводу з очищення нафти. Для ефективної боротьби з такими загрозами НАТО повинне поглибити співпрацю зі своїми партнерами як на міждержавному, так на міжособистісних рівнях. Однак ці відносини мають бути політично структуровані», – сказав посол.

Як зауважили учасники конференції, Україна наразі є другою країною у рейтингу позаблокових партнерів НАТО, які активно беруть участь у реалізації різноманітних програм та проектів Альянсу.

Міжнародна конференція «НАТО і партнери: Нові виклики безпеці» проходить у Києві 27 та 28 вересня. До участі у ній запрошені близько 150 міжнародних та українських експертів, зокрема з Австрії, Франції, Італії, Японії, Польщі.
XS
SM
MD
LG