Доступність посилання

ТОП новини

Україна за тенденціями демократичного розвитку виглядає гірше, ніж Росія – глава спостерігачів ПАРЄ


Україна за тенденціями демократичного розвитку сьогодні має гірший вигляд, ніж Росія. Про це сказав голова делегації спостерігачів Парламентської Асамблеї Ради Європи для проведення передвиборчого моніторингу та оцінки ходу електоральної кампанії в Україні, лідер групи соціалістів у Раді Європи Андреас Ґросс в інтерв’ю «Тиждень.ua».

«Починаючи з грудня минулого року в Росії протести стали індикатором пробудження громадянського суспільства, і зараз там можна спостерігати чимало позитивних тенденцій розвитку, у той час як в Україні цього не відбувається. Так, у вашій країні вісім років тому була революція, але відтоді мільйони українських громадян розчарувалися і повернулися спиною до політики», – зазначив Ґросс.

При цьому він додав, що свобода слова в Україні нині «фактично зруйнована», а в Україні спостерігається регрес у стані демократії.

«На моє особисте переконання, Янукович сьогодні не так наслідує Путіна, як намагається побудувати власний клан – «Сім’ю» – і кланізувати всю українську політику. І це набагато гірше», – наголосив Ґросс.

Крім того Ґросс вважає, що ситуація з медіа в Україні катастрофічна, «вона символізує, що ви рухаєтесь у неправильному напрямку».

Голова делегації спостерігачів повідомив, що на жовтневій сесії ПАРЄ «не обговорюватиметься питання України, зважаючи на вибори, водночас на пленарному засіданні буде зачитана доповідь щодо Росії і прийнята відповідна резолюція».
XS
SM
MD
LG