Доступність посилання

ТОП новини

Затримали бізнесмена, підозрюваного в погрозі вбивством журналістові


Рівненський бізнесмен Анатолій Пєхотін, якого звинувачують у погрозі вбивством журналістові, постане перед судом майже через 5 років після скоєного. Після затримання в столиці, яке відбулося минулого вівторка, його доправили до Рівненського ізолятора тимчасового тримання.

23 лютого 2007 року Пєхотін увірвався на територію автостоянки, за яку сперечався з іншим підприємцем, і влаштував там стрілянину. Журналістові Владу Ісаєву, який терміново прибув на місце події, він наставив пістолет до шиї з погрозами застрелити. Одного з правоохоронців, котрий спробував забрати пістолет, врятував від випущеної кулі шкіряний пояс.

Того дня бізнесмена затримали, але відпустили через півтори години. Міліція інкримінувала йому хуліганство. Лише через кілька місяців, на вимогу самого журналіста і громадськості, злочин було перекваліфіковано на статтю за погрозу вбивством та умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста. Однак пред’явити обвинувачення конкретно Пєхотіну прокурори змогли тільки в лютому 2008-го – бізнесмен проігнорував запобіжний захід і поїхав до США. На засіданні суду наголошував, що має американське громадянство. Коли Рівненський міський суд вирішив взяти його під варту у 2010 році, це було неможливо через фактичне переховування обвинувачуваного. Його оголосили в міжнародний розшук.

Як повідомила прес-секретар прокурора Рівненської області Людмила Суржук, Пєхотін був зареєстрований у Клесові і, перебуваючи в міжнародному розшуку, отримав новий паспорт громадянина України. Під час затримання бізнесмен намагався вмовити міліціонерів не затримувати його, посилаючись на документи, які він начебто має передати якимось високопосадовцям. Про те, що його шукає Інтерпол, Пєхотін каже, що не знав. Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, а прокуратура вирішує, чи порушувати кримінальну справу за фактом незаконної видачі паспорта без належної перевірки даних.
XS
SM
MD
LG