Доступність посилання

ТОП новини

Україна оскаржила судове рішення про виплату Міноборони Росії боргу ЄЕСУ


Уряд України оскаржив в апеляційному порядку рішення Господарського суду Києва про виплату українським урядом Міністерству оборони Російської Федерації понад 3,1 мільярда гривень боргів корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ), повідомляє прес-служба Мін’юсту в четвер.

«Повідомляємо, що апеляційну скаргу на це судове рішення подав 25 вересня 2012 року до Київського апеляційного господарського суд Києва представник Кабінету Міністрів України», – йдеться у відповіді Мін’юсту на інформаційний запит агентства «Інтерфакс-Україна».

19 вересня поточного року Господарський суд Києва частково задовольнив позов Міноборони Російської Федерації щодо боргу ЄЕСУ, зобов’язавши Україну виплатити російській стороні 3 мільярди 113 мільйонів 53 тисячі 506 гривень.

Міністерство оборони Російської Федерації звернулося до Господарського суду Києва з позовом про виплату урядом України 3 мільярдів 239 мільйонів гривень у справі корпорації ЄЕСУ. Російська сторона вимагала залучити як відповідача, крім Кабміну України, Державну казначейську службу України. ЄЕСУ в справі фігурує як третя особа на боці відповідача.

Тим часом Київський райсуд Харкова розглядає справу за звинуваченням екс-прем’єра Юлії Тимошенко в махінаціях у рамках корпорації ЄЕСУ, якою вона свого часу керувала. Прокуратура заявила позов про відшкодування екс-прем`єром України Тимошенко шкоди розміром 19з половиною мільйонів гривень у справі ЄЕСУ.
XS
SM
MD
LG