Доступність посилання

ТОП новини

Муфтіят Криму не підтримує протести проти антимусульманського фільму


Духовне управління мусульман Криму (муфтіят) заявляє про те, що духовні лідери кримських мусульман не підтримали мітинг, який відбувся в Сімферополі проти фільму «Невинність мусульман».

У заяві, текст якої отримало Радіо Свобода, мовиться, що муфтіят «не є прихильником таких форм протесту», а також «не бере участі в заходах сект та релігійних партій».

«Відомо, що мітинг проведений прихильниками партії Хізб-ут-Тахрір, і під прапорами цієї партії. На мітингу, як і передбачалося, більше йшлося про будівництво Халіфату, а не про фільм і приниження честі Пророка Магомета», – мовиться у заяві.

Сьогодні у Сімферополі близько тисячі прихильників ісламу провели мітинг проти створеного у США фільму «Невинність мусульман», який був викладений у мережі YouTube. Фільм викликав протести мусульман у багатьох країнах світу.

Учасники мітингу скандували: «Немає Бога, окрім Аллаха і Магомет Пророк його», а також «Аллах Акбар».

Духовне управління мусульман Криму (муфтіят) ще минулого тижня виступило із зверненням до кримчан, які сповідують іслам, не реагувати акціями протесту на цей фільм, оскільки в арабських країнах протести вже призвели до кровопролиття і штурмів американських посольств.

Водночас муфтіят різко засудив картину «Невинність мусульман».
XS
SM
MD
LG