Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: Україна вітає парламентські вибори у Білорусі


Україна вітає парламентські вибори, які нещодавно відбулися в Білорусі, заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з білоруським колегоюі Михайлом М’ясниковичем.

«Ми вітаємо те, що ви пройшли вибори, сформували свою нову законодавчу владу і тепер можете рухатися далі, ніщо вас тепер не стримує. Ми, навпаки, перебуваємо у стадії виборів – 28 жовтня у нас будуть вибори до нашого парламенту. І тому в країні кипить, вирує відповідна робота», - сказав Азаров.

Європейський Союз та інші міжнародні організації вважають, що парламентські вибори в Білорусі минулої неділі не були ні вільними, ні справедливими.

У заявах різних міжнародних ораганізацій відзначаються насамперед не рівні умови, створені на виборах для представників опозиції, відсутність доступу до ЗМІ, тиск на кандидатів і виборців та порушення в перебігу самого голосування. Вказується також на те, що низка представників опозиції й надалі перебувають у в’язницях.

Внаслідок виборів до парламенту не було обрано жодного кандидата від опозиції. Провідні опозиційні сили Білорусі бойкотували ці виборів і не визнають їхніх результатів.
XS
SM
MD
LG