Доступність посилання

ТОП новини

Закон про наклеп: на знак протесту не вийшов в ефір 9-й канал у Дніпропетровську


У Дніпропетровську в п’ятницю на знак протесту проти законопроекту про наклеп не виходять в ефір програми місцевого 9-го телеканалу. Про це Радіо Свобода повідомила генеральний директор телекомпанії «Приват ТБ Дніпро» (9 канал) Ольга Владімірова.

За її словами, телеканал приєднався до всеукраїнської акцію протесту, оголошеної ЗМІ на початку тижня.

«Ми вирішили таким чином поставити «крапку тижня». Однак до п’ятниці виявилось, що пан Журавський відкликає свій законопроект. Але ми, на відміну від Журавського, не відкликаємо своїх рішень. Закон сміховинний, тому і протест сміховинний. Я вважаю, що «закон про наклеп» тільки підкреслює безглуздий острах певних представників влади, які розписуються у тому, що нібито наклеп в Україні є і його багато. Насправді це зовсім не так», – сказала Ольга Владімірова.

За її інформацією, сьогодні в ефірі телеканалу йдуть програми розважально-спортивного характеру телеканалу-партнера «2+2», власний же продукт 9-го каналу, зокрема новини з інтерактивним спілкуванням з глядачами, в ефір не вийдуть.

«Ми про це попередили глядачів. Коли ми не виходимо, потерпають не тільки журналісти, а в першу чергу наш глядач, який не побачить чогось цікавого, актуального, не дізнається якихось новин», – сказала генеральний директор.

Водночас вона зазначила, що протест проти законопроекту мав би стати по-справжньому всеукраїнським, тоді б він був поміченим і дієвим.

18 вересня український парламент ухвалив у першому читанні проект закону, яким передбачається запровадити кримінальне переслідування за наклеп з покаранням до трьох років ув’язнення. Проект закону був внесений народним депутатом від Партії регіонів Віталієм Журавським. 25 вересня Журавський зареєстрував у парламенті проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про ухвалення в першому читанні законопроекту щодо криміналізації наклепу.
XS
SM
MD
LG