Доступність посилання

ТОП новини

Порнопродюсер не захищатиме журналістів


Депутат Держдуми Росії Олексій Митрофанов
Депутат Держдуми Росії Олексій Митрофанов
Скандально відомий депутат Державної думи Росії Олексій Митрофанов затверджений головою комітету з питань ЗМІ російського парламенту. В особливому інтересі до журналістики Митрофанов помічений не був. Зате він відомий як продюсер порнографічного фільму «Юлія», актори якого схожі на президента Грузії Міхеїла Саакашвілі і колишнього прем’єра України Юлію Тимошенко.

Сам Митрофанов не бачить нічого особливого в такій роботі, він просто вважає, що боровся з «ворогами Росії». Схоже, такими ж ворогами Митрофанов вважає і самих журналістів. Принаймні, він пообіцяв депутатам Державної думи, що проблеми журналістики ... не будуть стояти в центрі уваги очолюваного ним комітету.

«Я ветеран інформаційних війн, я часто мав удари від журналістів і ЗМІ, і, хоча мені це було незрозуміло, я ніколи з ними не судився і не буду судитися», – вітійствував Митрофанов.

Цікаво, що на посаду голови комітету Митрофанова висунула фракція ЛДПР Володимира Жириновського. Митрофанов починав свою кар’єру саме з цієї партії, однак після сварки з Жириновським перейшов у «Справедливу Росію» і був обраний депутатом за її списками. Але у новій Держдумі Митрофанов швидко продемонстрував свою лояльність владі. Він був одним з депутатів-зрадників, які підтримали кандидатуру Дмитра Медведєва на пост голови уряду Росії. Після цього Митрофанова із фракції виключили й він пішов шукати щастя до Жириновського.

У фракції ЛДПР радісно повідомили, що в обмін на висунення колишній порнопродюсер пообіцяв віддати фракції машину голови комітету. Ще одна дивна історія – кримінальна справа проти помічника Митрофанова, який пропонував бізнесменові за 200 тисяч доларів забезпечити потрібне рішення Арбітражного суду. Пропонував, між іншим, у присутності самого Митрофанова. Помічник затриманий, Митрофанов проходить свідком і не сумує – називає все це «чорним піаром».

Так що російським журналістам доведеться зіткнутися з абсолютно особливим ставленням до моральності та свободи слова, якщо, звичайно, хтось із них захоче, щоб Митрофанов його захистив.

Віталій Портников – журналіст Радіо Свобода

Думки, висловлені в рубриці «Точка зору», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода
  • Зображення 16x9

    Віталій Портников

    Співпрацює з Радіо Свобода з 1990 року. Народився в 1967 році в Києві. Закінчив факультет журналістики МДУ. Працював парламентським кореспондентом «Молоді України», колумністом низки українських, російських, білоруських, польських, ізраїльських, латвійських газет та інтернет-видань. Також є засновником і ведучим телевізійної дискусійної програми «Політклуб», що виходить зараз в ефірі телеканалу «Еспресо». У російській редакції Радіо Свобода веде програму «Дороги до свободи», присвячену Україні після Майдану і пострадянському простору.

XS
SM
MD
LG