Доступність посилання

ТОП новини

Україна відзначає День бібліотек (ФОТО)


Сьогодні – Всеукраїнський день бібліотек.

У столиці до свята Українська бібліотечна асоціація (УБА) підготувала мапу «Київ бібліотечний»: на ній відзначені усі національні, державні, центральні та районні бібліотеки міста.

Ще один проект, який здійснюють бібліотеки за ініціативою асоціації, – «Історична спадщина України: світовий доступ в електронному форматі».

Він передбачає оцифрування бібліотечних фондів країни, щоб у режимі on-line надавати інформацію про склад фондів бібліотек, запобігти можливим втратам унікальних видань, які містяться у бібліотечних фондах. За даними УБА, реалізація проекту розпочалася в Центральній історичній бібліотеці за підтримки компанії «Електронні архіви України».

«Цьогорічний девіз УБА – «Бібліотек@:створи собі майбутнє». Своїм завданням ми, бібліотекарі, вважаємо модернізацію бібліотек, оснащення їх сучасними комунікаційними технологіями. Крім цього, ми поповнюємо свої фонди книгами сучасної української та світової літератури, періодикою, проводимо зустрічі з письменниками. Таким чином, ми заохочуємо людей до читання», – повідомила кореспондентові Радіо Свобода координатор УБА Ярослава Сошинська.

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек до інтернету у рамках міжнародної програми «Бібліоміст» були підключені майже двадцять сільських бібліотек.

Програму фінансує благодійний фонд Білла та Мелінди Ґейтс. Програма має назву «Розвиток сільських бібліотек як інформаційних і культурних центрів».
XS
SM
MD
LG