Доступність посилання

ТОП новини

Литвин пропонує скасувати законопроект про наклеп без обговорення


Журналісти та громадські активісти протестують проти закону про наклеп
Журналісти та громадські активісти протестують проти закону про наклеп
Верховна Рада України у вівторок розгляне питання про скасування ухваленого в першому читанні законопроекту про кримінальну відповідальність за наклеп.

«Я пропоную поставити, розглянути й ухвалити без обговорення», – сказав голова Верховної Ради Володимир Литвин на засіданні погоджувальної ради.

Зі свого боку, постійний представник президента в парламенті, депутат фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко також наголосив, що парламент має скасувати своє рішення про ухвалення в першому читанні законопроекту про наклеп.

«Я попросив би внести його до порядку денного на вівторок, оскільки ухвалення закону про наклеп є неприпустимим, особливо в умовах неусталеної демократії», – сказав Мірошниченко. Крім того, за його словами, такі законопроекти мають проходити міжнародну експертизу.

Опозиційні фракції також закликали скасувати ухвалення законопроекту про наклеп уже завтра.

«Ми категорично вимагаємо, щоб цей законопроект завтра першим питанням було скасовано», – сказав лідер фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін. Його підтримав лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко.

18 вересня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект, який передбачає запровадження кримінальної відповідальності за наклеп.

Пізніше автор закону регіонал Віталій Журавський заявив про відкликання документа. Водночас за регламентом зробити це може тільки Верховна Рада, якщо за це проголосує більшість депутатів.

Сьогодні біля Верховної Ради України відбувається акція проти ухвалення цього документу. У ній беруть участь журналісти, публіцисти, правозахисники.

Демонстранти вимагають від керівників парламентських комітетів і фракцій вже 2 жовтня внести до порядку денного питання про відкликання законопроекту, який передбачає запровадження кримінальної відповідальності за наклеп із покаранням до п'яти років ув'язнення.
XS
SM
MD
LG