Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали налаштовані скасувати законопроект про наклеп – Єфремов


Фракція Партії регіонів схиляється до скасування законопроекту про запровадження кримінальної відповідальності за наклеп, але остаточне рішення ухвалить сьогодні. Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, Президент Віктор Янукович заявив про недоцільність ухвалення цього закону.

«Сьогодні наша фракція буде визначатися щодо цього законопроекту, але я думаю, що, враховуючи думку Президента щодо безперспективності цього законопроекту, ми підтримаємо пропозицію про те, що його потрібно зняти з розгляду», – сказав голова фракції Партії регіонів.

При цьому Єфремов зауважив, що особисто він підтримує запровадження кримінальної відповідальності за розповсюдження наклепу.

«Якщо я голосував у першому читанні, то якщо в подальшому буде можливість голосувати за цей законопроект, я буду за нього голосувати, я це відкрито говорю», – сказав він.

Єфремов зауважив, що у понад 70% європейських країн передбачена відповідальність за наклеп. Крім того, за його словами, законопроект, який був ухвалений в першому читанні, стосується не тільки журналістів.

Сьогодні біля Верховної Ради України журналісти, публіцисти, правозахисники протестували проти цього законопроекту, ухваленого в першому читанні.

Демонстранти вимагали від керівників парламентських комітетів і фракцій 2 жовтня внести до порядку денного питання про відкликання документа, який передбачає запровадження кримінальної відповідальності за наклеп із покаранням до п'яти років ув'язнення.
XS
SM
MD
LG