Доступність посилання

ТОП новини

Андрій Шевченко: «У партії «Україна – Вперед» немає жодної людини, яка працювала в державній структурі»


Київ – Після народження сина відомий футболіст, а тепер політик Андрій Шевченко знову повернувся в Україну, щоб продовжити виборчий марафон із партією «Україна – Вперед». Свою місію, як політика, Андрій Шевченко бачить у тому, щоб зробити фізичну культуру і спорт одним із пріоритетів державної політики. Про це він заявив, презентуючи спортивну частину партійного плану дій «Нова економіка – Нова країна». За словами Шевченка, потрібно перетворити фізичну культуру і спорт в економічно успішну сферу. Скориставшись короткою паузою у передвиборній зустрічі, Радіо Свобода провело бліц-інтерв’ю зі спортивною легендою, що може невдовзі стати гравцем політичної прем’єр-ліги України.

– Пане Шевченко, чому Ви пішли саме в партію Наталії Королевської «Україна – Вперед», а не в якусь іншу ?

– Тому що розділяю її погляди і вірю в нашу партію. І для мене є дуже важливим, що саме я стою біля витоків створення цієї партії. Ми сьогодні наближаємося до історичної події, коли партія, якій всього 6-7 місяців, потрапить у парламент.

– А чим ваша партія різниться від інших, адже всі партії обіцяють…

– Сьогодні у партії «Україна – Вперед» немає жодної людини, яка б у свій час працювала в державній структурі. У ній нові лідери і нові політики.

– Яким чином Ви маєте намір покращити роботу комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту, у випадку якщо станете народним депутатом?

Потрібно змінити ставлення держави до фізкультури та спорту, зайнятися пропагандою здорового способу життя

– У партії є конкретна програма розвитку фізичної культури і спорту. І для нас важливо її виконати. Вона включає сім основних положень, зокрема, передбачає збільшення видатків бюджету на потреби фізкультури і спорту до 7 мільярдів гривень. Потрібно також змінити ставлення держави до фізкультури і спорту, зайнятися пропагандою здорового способу життя, будівництвом стадіонів, спортивних майданчиків, басейнів. Нам потрібно зробити сприятливі умови для того, щоб меценати могли інвестувати у спорт. Наша програма доступно розповідає про головні принципи, які дають можливість підняти рівень спорту в Україні, щоб зробити фізичну культуру і спорт одним із пріоритетів державної політики.

– Яким чином можна покращити фінансування олімпійських видів спорту?

– В Україні є Національний олімпійський комітет і, я думаю, що коли буду безпосередньо займатися цією справою, то потрібно буде сідати і розмовляти із президентом НОК Сергієм Бубкою.
XS
SM
MD
LG