Доступність посилання

ТОП новини

В Україні стартував новий проект з протидії ВІЛ/СНІДу


В Україні стартував новий проект з протидії ВІЛ/СНІДу, фінансований Агентством США з міжнародного розвитку. Програма розрахована на 5 років і має бюджет у 22 мільйони доларів безоплатної допомоги від американського народу. Ініціатори проекту кажуть про нову стратегію боротьби зі СНІДом і очікують на якісно новий результат.

В українських медиків поки що немає добрих новин. Зі СНІДом борються, але показники інфекції невпинно ростуть. Торік число зареєстрованих носіїв сягнуло найвищого рівня за всю історію епідемії в Україні – 46 інфікованих на 100 тисяч населення. Ситуація з ВІЛ/СНІДом в Україні – далі найбільш загрозлива серед усіх країн Європи.

Уповільнити розвиток інфекції покликаний новий проект, фінансований урядом США. П'ятирічна програма сфокусується на групах найвищого ризику – споживачах ін'єкційних наркотиків, ув'язнених, працівниках комерційного сексу. Саме їхня ризикована поведінка залишається рушійною силою епідемії. Проект не тільки зосередиться на групах ризику, але й надаватиме послуги цим групам на місцях. Такий підхід уже показав свою ефективність у світі, і як вірять ініціатори програми, спрацює і тут в Україні, зазначив посол США Джон Теффт.

Я щасливий бути тут сьогодні, щоб засвідчити мою підтримку цієї нової ініціативи, на яку ми покладаємо великі надії
Джон Теффт
«Я був особисто причетний до запровадження цього 5-річного проекту, допомагав провести міжурядові переговори, щоб запуск програми відбувся. І я щасливий бути тут сьогодні, щоб засвідчити мою підтримку цієї нової ініціативи, на яку ми покладаємо великі надії», – сказав Джон Теффт.

Проект виконуватиме в Україні американсько-український тандем неурядових організацій.

Ми сподіваємося від цього проекту, що він зможе змінити ситуацію за 5 років
Марк Візо
Марк Візо – президент міжнародної організації «ПАКТ». «Ми сподіваємося від цього проекту, що він зможе змінити ситуацію за 5 років. Він має зробити місцеві громадські організації та урядові установи спроможними надавати більш якісні послуги представникам груп ризику. Ми також сподіваємось на прориви у профілактиці СНІДу».

«Ми спускаємось на місцевий рівень, ми спускаємось ближче до потреб людей. І в цьому новизна проекту. Тому що ми віримо, що рішення знаходяться на місцевому рівні. І тому ми будемо працювати саме на місцевому рівні», – каже Олена Герасимова, директор проекту «Покращення послуг у сфері ВІЛ/СНІД».

(Передрук з «Голосу Америки»)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG