Доступність посилання

ТОП новини

Партія Саакашвілі йде в опозицію


Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявляє, що його партія «Єдиний національний рух» програла парламентські вибори і йде в опозицію. Про це він сказав, виступаючи з телезверненням.

За словами Саакашвілі, тепер опозиційна коаліція «Грузинська мрія» на чолі з мільярдером Бідзіною Іванішвілі має право сформувати уряд.

«Після оприлюднення попередніх результатів стає зрозумілим, що коаліція «Грузинська мрія» перемагає. Це означає, що парламентська більшість має сформувати новий уряд, і як президент, відповідно до конституції, я буду сприяти цьому процесу та допомагатиму парламенту почати свою роботу, обрати спікера та сформувати новий уряд», – заявив Саакашвілі.

Попередні результати, оприлюднені Центральною виборчою комісією Грузії, засвідчили, що на виборах, які відбулися вчора, перемагає опозиційна коаліція «Грузинська мрія» – і за партійними списками, і в мажоритарних округах.

Спостерігачі від Організації з безпеки і співпраці в Європі заявили, що Грузія зробила «важливий крок у проведенні демократичних виборів, проте залишилися ключові питання».

За словами спостерігачів, незважаючи на «дуже поляризовану кампанію», грузини змогли «висловити свою волю на виборчих дільницях».
XS
SM
MD
LG