Доступність посилання

ТОП новини

Депутати хочуть заборонити пропаганду гомосексуалізму


Акція протесту проти гомофобії, Київ, 02 липня 2012 року
Акція протесту проти гомофобії, Київ, 02 липня 2012 року
Верховна Рада України планує заборонити пропаганду гомосексуалізму та встановити кримінальну відповідальність за порушення цієї заборони. За відповідний законопроект проголосували в першому читанні 289 народних депутатів.

За документом, пропонується внести зміни до таких законів, як «Про захист суспільної моралі», «Про друковані засоби масової інформації», «Про телебачення і радіомовлення», а також до Кримінального кодексу України.

Зокрема, автори законопроекту пропонують встановити відповідальність за дії, що пропагують стосунки сексуального характеру між особами однієї статі, зловживання свободою діяльності друкованих ЗМІ або використання теле- і радіоорганізацій для пропаганди гомосексуалізму.

Крім того, в документі пропонується доповнити статтю Кримінального кодексу про покарання за ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства, жорстокості, расової та національної або релігійної нетерпимості і дискримінації, положенням про такі дії щодо поширення гомосексуалізму.

У документі запропоновано встановити, що за ввезення на територію творів, що пропагують гомосексуалізм, каратимуть штрафом від 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом терміном до шести місяців, або обмеженням волі терміном до трьох років із конфіскацією таких творів.

За такі ж дії, що стосуються кіно- і відеопродукції, які пропагують гомосексуалізм, пропонується карати штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі терміном до п’яти років із конфіскацією такої продукції.
XS
SM
MD
LG