Доступність посилання

ТОП новини

Лікарі радять додатково обстежити Луценка в стаціонарі – Лутковська


Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявляє, що її візит у колонію до колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка був викликаний скаргами його дружини через погіршення стану здоров’я ув’язненого. Про це вона заявила в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Там нічого такого не сталося, але було декілька повідомлень у ЗМІ стосовно скарг дружини Юрія Віталійовича Луценка на погіршення стану його здоров’я. Крім того, були скарги на те, що відімкнений телефонний зв’язок, він ускладнений у тих, хто перебуває в Менській колонії. Оскільки збіглося декілька таких заяв стосовно умов перебування, то ми виїхали. Для того, щоб візит не був зовсім безплідний, з нами були лікарі з Чернігова. Це були терапевт, гастроентеролог, невропатолог, кардіолог, що мали провести обстеження, які можна було провести на місці і надати свої рекомендації стосовно подальшого медичного забезпечення пана Луценка», – сказала омбудсмен.

За її словами, лікарі надали свої рекомендації, а також рекомендували додатково обстежити Луценка в умовах медичного стаціонару у зв’язку з тим, що деякі обстеження не можна провести в умовах колонії. «Після цього лікарі зможуть зробити актуальнішою схему лікування Луценка», – повідомила Лутковська.

Щодо самопочуття колишнього міністра, то омбудсмен зауважила, що він, «як завжди, має чудове почуття гумору». «Скарги… Скаргами це не назвеш, ми обговорювали питання медичної допомоги і того, як йому лікуватися далі», – заявила Лутковська.
XS
SM
MD
LG