Доступність посилання

ТОП новини

Лідер грузинської опозиції закликає Саакашвілі піти у відставку


У Грузії лідер опозиційної коаліції «Грузинська мрія», що перемогла, за попередніми даними, на понеділкових парламентських виборах, закликав президента Михеїла Саакашвілі подати у відставку.

Бідзіна Іванішвілі заявив, що президент Саакашвілі зробив багато помилок, і тому він мав би піти у відставку, щоб у країні могли відбутися нові президентські вибори.

Раніше у вівторок сам Саакашвілі визнав поразку на виборах, зазначивши, що його партія «Єдиний національний рух» переходить в опозицію. Як зазначає кореспондент Радіо Свобода, Саакашвілі також дав зрозуміти, що має намір запропонувати лідерові «Грузинської мрії» Бедзіні Іванішвілі посаду прем’єр-міністра.

Міжнародні спостерігачі від ОБСЄ, ПАРЄ, Європарламенту і НАТО поширили спільну заяву, в якій ідеться про те, що Грузія зробила важливий крок на шляху проведення вільних виборів, однак «низку ключових питань ще належить вирішити».

Посол США в Росії Майкл Макфол, який привітав Іванішвілі з перемогою, відзначив внесок Саакашвілі в демократичний розвиток Грузії.

Російський прем’єр Дмитро Медведєв, коментуючи підсумки голосування у Грузії, зауважив, що вони свідчать про прагнення громадян цієї країни до змін.
XS
SM
MD
LG