Доступність посилання

ТОП новини

Канада: ще не пізно для справедливих виборів в Україні


Джон Баірд
Джон Баірд
Міністр закордонних справ Канади Джон Баірд та міністр міжнародної співпраці Джуліан Фантіно занепокоєні порушеннями, допущеними під час передвиборчої кампанії в Україні, на які звернула увагу місія канадських спостерігачів. Про це йдеться в заяві канадської влади, поширеній Посольством Канади в Україні.

У документі наголошується, що вільні та справедливі вибори в Україні ще можливі, «ще не настільки пізно». Міністри закликали українську владу усунути всі порушення виборчого процесу.

«Канада рішуче підтримує український народ у побудові нації, яка ґрунтується на демократії, повазі до прав людини та верховенстві права. Ми продовжуємо уважно стежити за повідомленнями спостерігачів із місця подій у зв’язку з наближенням українських парламентських виборів і порушуватимемо ці питання з урядом України», – йдеться у заяві.

В оприлюдненому напередодні звіті канадської місії йдеться про те, що підготовка до парламентських виборів в Україні відбувається на тлі процедурних порушень, широкомасштабного підкупу виборців та неналежного розгляду спорів, пов’язаних із виборами, а також обмеження свободи слова.
XS
SM
MD
LG