Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: без віз до ЄС можна буде потрапити лише з біометричним паспортом


Після виконання Україною Плану дій зі спрощення візового режиму з ЄС безвізовий перетин кордону з Євросоюзом працюватиме лише для українців – власників біометричних паспортів. Так прокоментував ухвалення Верховною Радою України закону із запровадження біометричних паспортів голова Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

«Отримання біометричного паспорту не є обов’язком громадянина, він може залишити старий паспорт. Але виїзд за старим паспортом залишить процедуру отримання віз. Тобто, безвізовий режим у будь-якому випадку буде розповсюджений виключно на власників біометричних паспортів», – зазначив Волошин.

Він наголосив, що запровадження біометричних паспортів – вимога європейської сторони для України у рамках виконання Плану дій з лібералізації візового режиму.

Згідно із законом, який 2 жовтня ухвалила Верховна Рада, замість нинішніх внутрішніх паспортів буде картка, що містить безконтактний електронний носій. Оформлення і видача паспорта громадянина України здійснюються розпорядником Єдиного державного демографічного реєстру.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон виготовляється у формі книжечки, правий форзац якої також містить безконтактний електронний носій.
XS
SM
MD
LG