Доступність посилання

ТОП новини

Данилюк: 28 жовтня – український Рубікон (ВІДЕО)


Данилюк про 28 жовтня
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:10:07 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Київ – Координатор руху «Спільна справа» Олександр Данилюк не вірить в чесність, демократичність та репрезентативність цьогорічних парламентських виборів. Про це він розповів на черговому засіданні Polit Club Віталія Портникова.

«Ми не віримо в те, що ці вибори відображають реальні настрої в суспільстві. Хороший чи поганий закон (Закон про вибори – ред.) – він не виконується!» – каже він.

Громадянський рух «Спільна справа» у цій виборчій кампанії фіксуватиме фальсифікації. Для цього активісти руху визначили кілька найпоширеніших порушень у процесі виборчої кампанії та в день виборів, на яких вони концентруватимуть увагу.

Перша група порушень – це підкуп та використання адміністративного ресурсу. За словами Данилюка, лише з початку виборчої кампанії «Спільна справа» вже зафіксувала понад 4500 порушень. За старим виборчим законодавством через порушення кандидати провладних політичних партій вже були б позбавлені права брати участь у виборчих перегонах, каже він.

Не зупинити, а зафіксувати

У можливість зупинити порушення виборчого законодавства Олександр Данилюк не вірить, саме тому й було зроблено ставку саме на їх фіксацію: «В день виборів у суспільства є єдине завдання – зафіксувати остаточно, що у нас немає виборів, а є державний заколот, коли через фальсифікації і підміну виборчої фальсифікації формується парламент».

«Після 28-го треба захищати не свій вибір і опозиціонерів, а демократичні вибори як процедуру формування органів влади. І немає значення, чи є з чого обирати, чи нема… Якщо 28-го ми закриємо очі на те, що владу призначають на Банковій, а не обирають, то ми маємо визнати, що ця зима на довго і ми її просто легітимізуємо своєю пасивністю і безучасністю…» – каже Данилюк.
XS
SM
MD
LG