Доступність посилання

ТОП новини

Екранному Джеймсу Бонду вже півстоліття


Деніел Крейґ у ролі Джеймса Бонда
Деніел Крейґ у ролі Джеймса Бонда
Лондон – Компанія Sony Pictures проголосила 5 жовтня Всесвітнім днем Джеймса Бонда. Приводом для цього стало п’ятдесятиріччя з дня виходу на екрани першого кінофільму з цим вигаданим агентом британської розвідки.

Двадцять дві кінострічки з цим героєм зібрали лише у кінотеатрах понад 5 мільярдів доларів, а за кілька тижнів на екрани виходить двадцять третя.

Компанія Sony Pictures, яка тепер володіє маркою агента 007, вирішила скористатися нагодою, щоб якомога ширше розрекламувати новий кінофільм під назвою «Skyfall». У зв’язку з цим зокрема вже випущено у світ головну пісню у виконанні британської співачки Адель: її голос супроводжуватиме нові пригоди Джеймса Бонда.

Із рекламних уривків нового кінофільму можна зробити висновок, що аудиторії запропонують вже традиційний набір: несподівані повороти сюжету, постріли, їзду на розкішних автомашинах. І, звичайно ж, будуть жагучі жінки.

Надійна формула

Але доля кінофільмів про Джеймса Бонда не така проста. Знавці кіноіндустрії переказують, що принаймні двічі кіностудії, які робили стрічку, були на межі банкрутства.

Вирували баталії двох окремих студій, які одночасно робили різні фільми з одним героєм. Питання того, хто гратиме роль найвідомішого англійського шпигуна, створеного письменником Ієном Флемінґом, завжди розпалювало майже стільки ж пристрастей, що й у самому кінофільмі.

Українська акторка Ольга Куриленко заробила світове ім’я, зігравши партнерку Бонда поруч з Деніелом Крейґом в останній на сьогодні стрічці Quantum of Solace («Квант милосердя»).

Sony Pictures оголосила, що хоче також визначити найулюбленіший з кінофільмів про Джеймса Бонда у кожній країні світу.

На завершення – дві показові цифри: перший кінофільм з Бондом під назвою «Dr No» зібрав 60 мільйонів доларів у касах, а минулий, що називався «Quantum of Solace», – майже 600 мільйонів доларів.

Чи буде ще одна кругла цифра? Чи протримається Джеймс Бонд на екрані до 100 років?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG