Доступність посилання

ТОП новини

Силовий блок грузинського уряду контролюватиме колишня опозиція


У Грузії опозиційна коаліція «Грузинська мрія», що перемогла на недавніх парламентських виборах, домовилася з лідерами партії президента Михеїла Саакашвілі про те, що «силовий блок» уряду буде складатися виключно з членів опозиції, передає кореспондент Радіо Свобода.

Раніше багато експертів висловлювали побоювання, що президент може спробувати залишити за собою право призначати міністрів оборони, внутрішніх справ і генерального прокурора.

За чинною конституцією, глава держави має прерогативу в цьому питанні, а нова конституція, яка лишає президента цього права, вступає в силу тільки через рік - після чергових президентських виборів.

Вийшовши до журналістів, голова парламенту Давид Бакрадзе заявив, що колишня правляча партія не має наміру провокувати політичну кризу і готова безболісно передати владу новому кабінету міністрів.

Представники «Грузинської мрії» в понеділок приїдуть у всі міністерства і будуть брати участь в ухваленні рішень, а повна передача влади (як висловився пан Бакрадзе) відбудеться в третій декаді жовтня, коли новий уряд буде затверджено парламентом.
XS
SM
MD
LG