Доступність посилання

ТОП новини

Олег Блохін: збірна, «Динамо», лікарняна палата


У матчах проти збірних Молдови і Чорногорії діями «синьо-жовтих» мав керувати Олег Блохін
У матчах проти збірних Молдови і Чорногорії діями «синьо-жовтих» мав керувати Олег Блохін
Оптимістичний за спортивними результатами українських футбольних клубів тиждень затьмарила головна вістка кінця семиденки: головний тренер збірної України і київського «Динамо» Олег Блохін пережив гіпертонічний криз, госпіталізацію й оперативне втручання.

На тлі проблем Блохіна зі здоров’ям дещо в тінь відійшли центральні матчі 11-го туру національного чемпіонату, в яких зустрічаються чотири провідні українські клуби: «Дніпро» приймає «Динамо», «Металіст» намагається перервати переможну серію «Шахтаря». Гірники, які є найпринциповішими суперниками «Динамо» на внутрішній арені, на своєму офіційному сайті побажали тренеру суперників здоров’я і швидкого повернення до роботи.

Надто пам’ятні і болісні для шанувальників українського футболу події травня 2002 року – тоді просто з тренерської лави пішов у вічність легендарний Валерій Лобановський. Такі втрати, на жаль, не дивина і для інших видів спорту: найтитулованіший український гандбольний тренер Ігор Турчин помер 1993 року у Румунії просто під час матчу київського «Спартака» в Лізі чемпіонів…

Негаразди зі здоров’ям Блохіна лікарі, на щастя, зауважили вчасно. Оперативне втручання було успішним, зараз триває післяопераційне відновлення.

За відсутності Блохіна діями киян керуватиме його помічник Олексій Михайличенко. У збірній України з футболу Олега Блохіна також замінить помічник – Андрій Баль. За домовленістю з Федерацією футболу України головний тренер «синьо-жовтих», який у вересні уклав чотирирічний контракт із київським «Динамо», мав провести ще два матчі відбірного турніру чемпіонату світу – проти команд Молдови (12 жовтня) і Чорногорії (16 жовтня).

У Європі – 10 очок із 12!

Коли б не погані новини про Блохіна, то українські вболівальники не мали б підстав для суму. Ще б пак: у Лізі чемпіонів донецький «Шахтар» у Турині «з позиції сили» здобув нічию з чемпіоном Італії «Ювентусом» (1:1), і гірники мають нарікати, що в останній атаці м’яч влучив у поперечину, а не в сітку воріт Джанлуїджі Буффона.

Ще три команди перемогли: «Динамо» прогнозовано було сильнішим від загребських одноклубників у Лізі чемпіонів (2:0). «Металіст» і «Дніпро» у Лізі Європи здобули по три очки у матчах з австрійським «Рапідом» (2:0) і шведським АІКом (3:2), харків’яни і дніпропетровці очолили свої групи.

Щоправда, набагато важче українським командам доведеться в третьому турі групових турнірів. До Донецька наприкінці жовтня завітає чинний тріумфатор Ліги чемпіонів англійський «Челсі», «Динамо» проведе непростий поєдинок у Португалії з «Порту», а «Дніпро» прийматиме італійський «Наполі». Дещо легше буде «Металісту» – футболісти цього клубу поїдуть у гості до норвезького «Русенборга».
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG