Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода» не веде переговорів із «Ударом» по мажоритарних округах – Тягнибок


Олег Тягнибок, архівне фото
Олег Тягнибок, архівне фото
Партія «Свобода» не веде переговорів із партією «Удар» Віталія Кличка щодо кандидатів на одномандатних округах, повідомив сьогодні у Дніпропетровську в ексклюзивному коментарі Радіо Свобода лідер партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

«Я не мав жодних переговорів із Кличком», – сказав Тягнибок.

Водночас він заявив, що знає про перемовини з «Ударом» своїх партнерів із Об’єднаної опозиції «Батьківщина». «У принципі, якщо вони визначаться по кандидатах у мажоритарних округах, то ВО «Свобода» буде підтримувати по тих 190 округах, які перейшли в результаті розподілу до «Батьківщини», тих узгоджених кандидатів», – сказав Радіо Свобода Олег Тягнибок.

Він також сказав, що на решті – 35 – одномандатних округів, де висунула своїх кандидатів партія «Свобода», знімати їх на користь «Удару» не будуть.

«У нас нема таких округів, де ми могли б знімати кандидатів. Я наскільки аналізував, у нас із 35 округів нема жодного, де б «Удар» міг претендувати на перемогу, а наші кандидати – ні», – повідомив Тягнибок.

Сьогодні ж один із лідерів Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Анатолій Гриценко заявив, що переговори «Батьківщини» з «Ударом» по мажоритарних округах завершаться до неділі, 14 жовтня.

До парламентських виборів 28 жовтня низка опозиційних партій об’єдналася навколо партії «Батьківщина», назвавшись Об’єднаною опозицією «Батьківщина». Водночас деякі інші опозиційні партії, зокрема, партія «Удар» Віталія Кличка, йдуть на вибори самостійно. При цьому «Свобода», теж ідучи з самостійним партійним списком, домовилася про координацію з «Батьківщиною» в одномандатних округах.
XS
SM
MD
LG