Доступність посилання

ТОП новини

Головне – захистити результати голосування (огляд преси)


Київ – Одним із найактуальніших питань нинішніх парламентських виборів буде захист результатів голосування, стверджує газета «День». Саме від уміння відстояти своїх виборців залежатиме кількість депутатських мандатів у майбутній Верховній Радії. Головним чином це стосується опозиційних партій, адже інструментів контролю за виборами у них на сьогодні, особливо після формування виборчих комісій, залишається не так і багато, переконує видання.

Не встиг Київ ратифікувати договір про зону вільної торгівлі, а Росія увійти у Світову організацію торгівлі, як у додаток до сирно-газового конфлікту між країнами розгорілася автомобільна війна. Це, як пишуть «Вечірні вісті», засвідчує, що Москва, не зважаючи на домовленості, все одно гне свої лінію і не зважає на інтереси партнерів. Про це наголошується в статті «Третейсько-євразійський» суд».

50 років тому в казахстанських степах відбувся огляд радянської ракетно-космічної техніки, який став прологом до сумнозвісної Карибської кризи, яка поставила світ на межу ядерної катастрофи. Микита Хрущов, зібравши на Байконурі керівників усіх союзних республік, вперше продемонстрував їм старти бойових міжконтинентальних ракет. Детальніше про ті події розповідає газета «Факти».

За даними ВООЗ, нині у світі понад 450 мільйонів людей страждають на різні психічні відхилення, а кожен сьомий житель Заходу має шизофренію чи параною, потерпає від депресії, фобій та інших нав’язливих станів. Зростанню захворювань, на думку медиків, сприяють інформаційні перевантаження, політичні й економічні катаклізми, а провісниками цих недуг є стреси, які стали складником життя сучасної людини. Однак, наголошують медики, зі стресами важливо не боротися, а не допускати їх у своє життя. Яким чином це зробити, як відрізнити психічну хворобу від «затяжного погіршення настрою» і чому сезонні депресії можуть бути навіть корисними розповідає газета «Україна молода».

Психотерапевтичні тренінги набувають в Україні все більшої популярності. Але, звертаючись до фахівця, ви ризикуєте опинитися в секті і потрапити під вплив психолога, попереджає газета «Сегодня». Експерти видання наголошують, що треба відразу йти з тренінгів, якщо після них залишаються негативні враження, і головне – прислухатися до внутрішнього голосу.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG