Доступність посилання

ТОП новини

У повстанців Сирії виявлено військовий вантаж із України – ЗМІ


На ящиках чітко видно виробника зброї - Луганський патронний завод (LCW). (Фото "BBC Україна" http://www.bbc.co.uk/ukrainian/)
На ящиках чітко видно виробника зброї - Луганський патронний завод (LCW). (Фото "BBC Україна" http://www.bbc.co.uk/ukrainian/)
Журналісти ВВС виявили у повстанців, що діють у Сирії, щонайменше три ящики з маркою Луганського патронного заводу з військовим вантажем із України, які призначалися для армії Саудівської Аравії. Про це йдеться в повідомленні на сайті британської телерадіокомпанії. На підтвердження своєї заяви журналісти опублікували на сайті фотографію дерев’яного ящика з маркуванням, з якого випливає, що його вміст був вироблений на заводі в Луганську, а відправлений з аеропорту Гостомеля, що поблизу Києва. Одержувачем вантажу вказано управління начальника зв’язку сухопутних військ Саудівської Аравії.

Про те, як ящики потрапили на базу бойовиків під містом Алеппо, де їх було виявлено, невідомо. Як зазначається в повідомленні, журналістам британської телерадіокомпанії не дозволили зняти вміст ящиків на відео.

За даними BBC, влада Саудівської Аравії відмовляється коментувати повідомлення про виявлення ящиків.

У Сирії більш ніж півтора року не припиняється конфлікт, жертвами якого стали, за даними представників ООН, понад 20 тисяч осіб. Влада Сирії заявляє, що стикається з опором добре озброєних бойовиків, підтримка яким надається ззовні.
XS
SM
MD
LG