Доступність посилання

ТОП новини

Посол ЄС: в Україні є політв’язні


Ян Томбінський, архівне фото
Ян Томбінський, архівне фото
Глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський стверджує, що в Україні є політичні в’язні. Про це він сказав в інтерв’ю Польському Радіо.

«Політв’язні в Україні є, і це твердження можна навіть почути від осіб, які близько пов’язані з нинішньою владою. Цю проблему обговорюють і українські політики, і всі політики ззовні, партнери України», – заявив він.

«…У мене складається враження: нині влада України вже дедалі більше усвідомлює, що затягування цієї ситуації робить з України в’язня цієї справи. І так само, як Юлія Тимошенко є в’язнем, так і Україна стає в’язнем Юлії Тимошенко», – заявив дипломат.

Посол повідомив, що увага прикута до парламентських виборів у країні, а українське питання буде обговорюватись у раді міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі 14 листопада. Тоді ж, не виключено, йтиметься і про санкції.

Однак Томбінський наголосив, що представництво ЄС в Україні не працює за сценарієм санкцій. Посол також повідомив, що на даний час немає ніякого рішення щодо проведення саміту Україна-ЄС, який раніше був щорічним, і в цьому питанні слід почекати завершення виборів в Україні.
XS
SM
MD
LG