Доступність посилання

ТОП новини

Об’єднана опозиція готова узгодити мажоритарних кандидатів із «Ударом» – Яценюк


Арсеній Яценюк, архівне фото
Арсеній Яценюк, архівне фото
Об’єднана опозиція «Батьківщина» готова до переговорів і конкретних рішень щодо узгодження єдиних кандидатів на одномандатних округах із партією «Удар», заявив голова Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк на прес-конференції в Миколаєві, як цитує в вівторок його слова прес-служба «Батьківщини».

За його словами, шанс на це ще не втрачений – є ще час до 15 жовтня, коли кандидати ще матимуть змогу знятися з виборів.

Яценюк наголосив, що Об’єднана опозиція готова зробити все для того, щоб не дати Партії регіонів отримати більшість у новій Верховній Раді. «Ми готові до переговорів заради майбутнього України. І не просто переговорів, а до ухвалення конкретного рішення. У нас усе готове для цього», – сказав він.

Яценюк також додав, що зараз проводяться 33 соціологічні дослідження в округах, які викликають певні спірні моменти, «для того, щоб з’ясувати, хто є беззаперечним лідером на цьому окрузі».

У понеділок один із лідерів Об’єднаної опозиції Анатолій Гриценко заявляв, що «Батьківщина» проводить переговори з партією «Удар» про висування єдиного кандидата у мажоритарних округах, і ці переговори «мають бути завершені позитивним результатом до 14 жовтня».

До парламентських виборів 28 жовтня низка опозиційних партій об’єдналася навколо партії «Батьківщина», назвавшись Об’єднаною опозицією «Батьківщина».Деякі інші опозиційні партії, зокрема, партія «Удар» Віталія Кличка, йдуть на вибори самостійно. За останніми опитуваннями, «Удар» уже випереджає «Батьківщину», хоч і поступається Партії регіонів.
XS
SM
MD
LG