Доступність посилання

ТОП новини

Чому в Об’єднаної опозиції знижуються рейтинги? (Огляд преси)


Київ – Відсутність чіткої програми реструктуризації НАК «Нафтогаз України» та приватизація міськ- та облгазів в одні руки – ознаки загрозливого поглиблення монополізації ринку, переконані експерти газети «День». Вони вважають, що оскільки газотранспортна система є становим хребтом української економіки та соціальної сфери, то «це не місце для експериментів і особливо – для помилок». Стаття називається «Ми віддаляємося від європейської моделі».

Рейтинг Партії регіонів високий через те, що це влада і вона має змогу впливати на громадян через «соціалку» – так коментує результати останніх соцопитувань експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що в УДАРу зросла підтримка, бо на його бік схиляються ті, хто раніше не міг визначитися. Головне завдання політсили – мотивувати виборця, щоб він пішов голосувати. Об’єднана опозиція з другого опинилася на третьому місці, бо припустилася досить серйозної стратегічної помилки. Тільки-но прізвище Тимошенко зникло з усіх опитувань, у «Батьківщини» потихеньку почав знижуватися рейтинг. Бо всі розуміють, що ні Арсеній Яценюк, ні хтось інший не може бути лідером цієї політичної сили, переконаний експерт.

Десятки мільярдів гривень, які Україна вклала у підготовку та проведення футбольного Єврочемпіонату, поки окупилися лише на чверть. Як констатують «Ізвєстія в Україні», сьогодні від континентальної першості Україні залишилися не тільки нові стадіони, дороги та готелі, але й чималі умовні збитки. Влада міст, які витратилися на чемпіонат, шукає спосіб заробити на спортивних, туристичних і нових транспортних об'єктах. Головна надія на іноземних туристів. Опитування показали: кожен другий футбольний уболівальник, який побував на Євро-2012, хоче повернутися і подивитися Україну більш докладно.

Де вигідно українцям у жовтні зберігати свої заощадження? Як радить газета «Сегодня», у жовтні, як і раніше, вигідно купувати американські долари – зниження курсу цієї валюти не передбачається. Також можна відкривати банківські депозити – ставки по них вельми високі. Однак варто ретельно перевіряти надійність банку. Крім того, сьогодні очікується випуск державних казначейських облігацій для населення, які можуть бути привабливим інструментом. По-перше, вони продаються і викуповуються за долари. По-друге, «Ощадбанк» зобов'язаний викуповувати їх назад за вартістю, не нижче початкової. Тобто, гарантується, як мінімум, збереження вкладених коштів. Про інші вигідні пропозиції газета розповідає в статті «Куди вкласти в жовтні?».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG