Доступність посилання

ТОП новини

Суд звільнив одну з учасниць Pussy Riot (ВІДЕО, ФОТО)


Суд звільнив одну з учасниць Pussy Riot
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Московський міський суд сьогодні замінив покарання учасниці панк-гурту Pussy Riot Катерині Самуцевич на умовний термін. Водночас вирок ще двом учасницям гурту – Марії Альохіній і Надії Толоконниковій – суд визнав законним. Вони продовжать відбувати 2-річне ув’язнення.

Самуцевич пом’якшили покарання після виступу в суді її нового адвоката Ірини Хрунової, яка заявила, що дії її підзахисної потрібно розглядати окремо. За словами захисника, Самуцевич фактично не брала участі в панк-молебні, бо її вигнали з храму Христа Спасителя.

Водночас адвокати Толоконникової й Альохіної мають намір і далі домагатися скасування вироку своїм підзахисним.

Марія Альохіна і Надія Толоконникова
Марія Альохіна і Надія Толоконникова


У середині серпня трьох жінок визнали винними в хуліганстві за мотивами релігійної ненависті і засудили до двох років позбавлення волі кожну – за панк-молебень у храмі Христа Спасителя.

Спочатку слухання за оскарженням вироку призначили на 1 жовтня. Але тоді суд вирішив перенести засідання, оскільки Катерина Самуцевич відмовилася від своїх адвокатів, а її новим захисникам був потрібен час для ознайомлення з матеріалами справи.

Катерина Самуцевич
Катерина Самуцевич


Вирок учасницям Pussy Riot викликав осуд міжнародної спільноти. Західні дипломати, правозахисники і музиканти закликали звільнити трьох жінок, називаючи їхнє ув’язнення нападом на свободу слова.

Минулого тижня президент Росії Володимир Путін підтримав вирок учасницям Pussy Riot, заявивши, що спроби «підірвати засади моральності» в країні мають бути покарані.
XS
SM
MD
LG