Доступність посилання

ТОП новини

Теффт: США і ГУАМ спільно боротимуться з тероризмом і наркотрафіком


Джон Теффт
Джон Теффт
США та країни – члени Організації ГУАМ спільно боротимуться з міжнародним тероризмом і міжнародною злочинністю. Вашингтон та експерти країн ГУАМ розроблятимуть відповідні програми, щоб запобігти тероризмові, відмиванню грошей, транспортуванню наркотиків та нелегальній торгівлі людьми.

Про це сьогодні заявив посол США в Україні Джон Теффт на засіданні міністрів закордонних справ Організації демократичного та економічного розвитку ГУАМ, до складу якої входять Грузія, Україна, Азербайджан і Молдова. Нині Організація відзначає своє 15-річчя.

«Ми, Сполучені Штати, задоволені рівнем співпраці з ГУАМ, ми підтримуємо демократичний розвиток країн-членів Організації та їхній внесок у міжнародну безпеку. На порядку денному спільне запобігання наркотрафіку та нелегальній торгівлі людьми», – наголосив посол.

26 вересня, під час засідання 67 сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, відбулося засідання голів МЗС країн-членів ГУАМ з представниками державного департаменту США та урядом Японії. За підсумками засідання ухвалена заява, в якій сторони домовились спільно боротися з міжнародним тероризмом і злочинністю у таких сферах, як торгівля людьми, транспортування наркотиків, відмивання грошей.
XS
SM
MD
LG