Доступність посилання

ТОП новини

Науковці у Харкові вимагають збільшити фінансування (ФОТО)


Понад сто представників науково-дослідних інститутів у Харкові на площі Свободи вийшли сьогодні на акцію протесту. Люди вимагають від влади збільшити фінансування, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Учасники акції тримали в руках плакати та транспаранти із закликами профінансувати наукову сферу країни в тому обсязі, який необхідний для нормальної наукової діяльності.

«Ми в минулому та в цьому році десь на місяць йшли у відпустку за свій рахунок, а в проекті бюджету на 2013 рік передбачається, що підемо на 2,5 місяці. Ми вимагаємо задовольнити бюджетний запит Національної академії наук України, а це 3,689 мільярда гривень», – розповів голова Харківської регіональної організації профспілки працівників Національної академії наук України Дмитро Селезньов.



За його словами, у проекті бюджету країни на 2013 рік закладено лишень 62% від суми, яку просить Академія наук.

«На наукову діяльність взагалі не вистачає. Коли потрібно щось зробити, люди за свій рахунок купують деталі», – додав голова профспілки.

До науковців вийшов начальник Управління внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Харківської облдержадміністрації Володимир Зінченко. Звертаючись до учасників протесту, він сказав, що після розгляду даного питання на нараді, обладміністрація звернеться до уряду щодо підвищення рівня фінансування наукової сфери.

XS
SM
MD
LG