Доступність посилання

ТОП новини

Сирія протестує проти затримання її літака в Туреччині


Літак Сирійських авіаліній на летовищі Анкари, фото 10 жовтня 2012 року
Літак Сирійських авіаліній на летовищі Анкари, фото 10 жовтня 2012 року
Міністерство закордонних справ Сирії звинуватило сьогодні Туреччину в «ворожих діях» після затримання сирійського пасажирського літака рейсом із Москви в турецькому повітряному просторі.

Сирія також вимагає від Туреччини повернути конфісковані з примусово посадженого літака товари.

Директор компанії-власника літака, Сирійських арабських авіаліній, Гейда Абдулатіф заявила, що на його борту не було ніякого забороненого вантажу. За її словами, електронне обладнання, виявлене на літаку в Туреччині, не заборонене до перевезення до Сирії і було офіційно зареєстроване.

Росія вже теж вимагала сьогодні від Туреччини пояснень у зв’язку з інцидентом із літаком, у якому було 17 її громадян, заявляючи, що їхні життя і безпека були під загрозою.

Літак із 37 людьми на борту примусово посадили вчора на летовищі Анкари винищувачі турецьких військово-повітряних сил через підозру, що лайнер міг везти до Сирії заборонене обладнання. Протягом кількагодинної стоянки з літака вилучили частину його вантажу. Як заявив міністр транспорту Туреччини Біналі Йилдирим, конфіскований вантаж «не мав перевозитися на цивільному літаку за міжнародними правилами».

Деякі турецькі засоби інформації повідомляли, що йшлося про військові вироби небойового призначення, на кшталт радіообладнання, інші – що то були запчастини до ракет, але ці дані не підтверджені. Консул Росії в Анкарі заявила, що, за повідомленнями, затриманий вантаж не був російського походження. Російська військово-експортна компанія «Рособоронекспорт», зі свого боку, заявила, що її вантажів у літаку не було.
XS
SM
MD
LG