Доступність посилання

ТОП новини

Податкова пішла на Фірташа і Ахметова (огляд преси)


Київ – Наприкінці літа почалися судові розгляди між компанією «СКМ Фінанс» Рината Ахметова та Державною податковою інспекцією Ворошиловського району Донецька. Прискіпливість податківців до активів топ-олігархів здивувала журналістів тижневика «Коментарі». З одного боку, пишуть газетярі, стає дедалі очевидніше, що в бюджеті просто не вистачає коштів, а в такий скрутний час державній машині не до персоналій. З іншого боку, не стільки факт перевірки Податкової, скільки подальші рішення судів можуть свідчити, що олігархам прозоро намагалися натякнути про зміну в розстановці сил на бізнес-олімпі. Стаття називається «Податкова пішла на Фірташа і Ахметова».

Чим ближче парламентські вибори, тим сильніше ажіотаж на валютному ринку. За підсумками вересня, люди накупили валюти майже на два мільярди доларів – це абсолютний рекорд нинішнього року. Експерти «Ізвєстій в Україні» впевнені, що виною тому прогнози про різке подорожчання долара чи то після виборів, чи то з нового року. Свою лепту вносять і політики, які в гонитві за рейтингами залякують людей кризою і крахом гривні. Стаття називається «Гривня в курсі».

Соціологи фіксують зростання виборчої підтримки партії УДАР. Про об’єктивні передумови й суб’єктивні фактори цього розмірковують експерти газети «День». Кличко – це політик-загадка. Він є нерозшифрованою політичною фігурою, яка, водночас, незабруднена політикою останніх років. Його перевага в тому, що він не брав участі у політиці останніх років. Кличко – це неполітичний Тігіпко президентських виборів 2010 року. Однак саме відсутність політичного досвіду позначилася на присутності в списках від УДАРу деяких одіозних осіб.

Парламенту в його нинішньому скликанні залишилося попрацювати до грудня, але крім бюджету-2013, ніяких важливих законів нинішня Рада ухвалювати не збирається, стверджує газета «Сегодня» і підсумовує п'ятирічну діяльність народних депутатів. Найбільше, на думку газетярів, парламент запам’ятається бійками, тушками і прогульниками. А ось найбільш плідним традиційно виявився народний обранець від фракції НУНС Юрій Кармазін – його перу належать 211 законопроектів. А жодного засідання Верховної Ради не пропустили лише 17 осіб.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG