Доступність посилання

ТОП новини

Бекешкіна готова показати Королевській всі анкети соцопитувань «Демініціатив»


Ірина Бекешкіна
Ірина Бекешкіна
Керівник фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна готова показати лідеровм партії «Україна – вперед!» Наталії Королевській всі анкети, які заповнювали респонденти в перебігу соціологічних опитувань, щоб зняти всі її претензії щодо неправдивості даних про підтримку партії.

Про це Бекешкіна заявила в ефірі телепередачі «Шустер Live» 12 жовтня. Вона запропонувала Королевській невідкладно взяти телеоператора з камерою і поїхати до офісу «Демініціатив».

«Дуже проста пропозиція – зараз беремо оператора і їдемо анкети дивитися всі разом. Немає проблем. Всі 2040 анкет − ми їх перерахуємо», − сказала Бекешкіна.

Вона назвала анекдотом позов команди Королевської до соціологів через нібито неправдиві дані соціологічного опитування, згідно з якими «Україна – вперед!» підтримують лише понад 2% виборців.

У свою чергу Королевська зауважила, що ці анкети Бекешкіна має надати в суді. За словами голови партії «Україна – вперед!», вона не сприймає пропозицію Бекешкіної, «бо не потрібно зараз ночами та в студіях проводити вибори» та маніпулювати думкою громадян.

«Питання − не в наших рейтингах, питання − в маніпуляціях», − заявила Королевська.

8 жовтня було оприлюднено дані загальнонаціонального дослідження громадської думки, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» спільно з Київським міжнародним інститутом соціології. У цьому дослідженні зазначалося, що якби вибори відбулися в найближчі вихідні, то за партію Наталії Королевської «Україна − вперед!» проголосували б 2,1% виборців. 11 жовтня партія «Україна − вперед!» подала до Господарського суду Києва позов до фонду «Демократичні ініціативи» і ТОВ «Київський міжнародний інститут соціології ЛТД» (КМІС) з вимогою спростувати інформацію, оприлюднену про рейтинг підтримки партії. Партія подала клопотання про заборону фондові «Демократичні ініціативи» та КМІС публікувати будь-які дані, які вони отримали з приводу партії «Україна − вперед!».
XS
SM
MD
LG