Доступність посилання

ТОП новини

МВФ бачить прогрес в Україні й готовий направити місію в будь-який час – глава Мінфіну


Національний банк України (НБУ) проводить переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про направлення місії фонду в Україну напередодні парламентських виборів, запланованих на кінець жовтня, повідомив міністр фінансів Юрій Колобов.

«Керівництво МВФ визнало, що вони бачать прогрес і готові направити місію в будь-який час – до виборів або після. Наскільки я знаю, наразі Нацбанк проводить переговори, щоб місія фонду приїхала прямо напередодні виборів. І щоб її експерти на місці побачили, що ми провадимо дуже відповідальну політику й готові до співробітництва», – повідомив він в інтерв’ю тижневику «Дзеркало тижня. Україна».

При цьому, за його словами, питання підвищення енерготарифів залишається ключовим у переговорах з МВФ, але вже не стоїть так суворо, як раніше.

«Коли місія МВФ прибуде до Києва, ми продовжимо ці питання обговорювати і домагатимемося можливості співвіднести питання підвищення тарифів із процесами реформування енергетичної галузі, які відбуваються у нас сьогодні, в перспективі до п’яти років. На той час, коли ми вже зможемо власним видобутком закривати споживання населенням газу», – зазначив міністр.

Після схвалення програми stand-by влітку 2010 року Україна одержала від МВФ перший транш. У грудні 2010 року був виділений другий транш. Після цього виділення коштів за програмою було заморожене через невиконання Україною ряду взятих на себе зобов’язань, зокрема щодо підвищенню тарифів на газ і теплопостачання для населення.
XS
SM
MD
LG