Доступність посилання

ТОП новини

Футбольна Україна повернулася в минуле


В останньому офіційному поєдинку на київському «Олімпійському» збірна України під час Євро-2012 переграла шведів
В останньому офіційному поєдинку на київському «Олімпійському» збірна України під час Євро-2012 переграла шведів
Збірна України з футболу провалила другий поєдинок відбірного турніру чемпіонату світу, який 2014 року прийматиме Бразилія. В Кишиневі «синьо-жовті» не змогли переграти аутсайдера змагання – національну команду Молдови.

У кваліфікації престижних форумів з суперниками такого рівня українці уже давно не втрачали очок. Втім, саме команди з пострадянського простору часто створювали проблеми.

9 вересня 2009 року збірна України не змогла в Мінську забити білорусам (0:0). Щоправда, тієї ж осені в Дніпропетровську «синьо-жовті» переграли англійців (1:0), згодом розгромили андоррців (6:0) і вийшли до плей-оф, де не змогли впоратися з греками (0:0 в Афінах, 0:1 у Донецьку).

8 вересня 2007 року Грузія зіграла з Україною 1:1. Цей результат став однією з причин того, що на Євро-2008 українці не потрапили. А от такий же рахунок у протистоянні грузинів і українців у вересні 2005 року не завадив підопічним Олега Блохіна успішно завершити кваліфікацію до чемпіонату світу 2006 року – в тому турнірі «синьо-жовті» впевнено обійшли команди Туреччини, Данії і Греції.

На тренерському роздоріжжі

Нічого не втрачено для українців і зараз. Можливо, нульова нічия в Кишиневі, яка багато в чому дорівнює поразці, стане після успіху в матчі з Англією корисним «контрастним душем» – перед поєдинком, який 16 жовтня збірна України проведе з прямим конкурентом у боротьбі хоча б за друге місце в групі. Національна команда Чорногорії на чолі з форвардом «Ювентуса» Мірко Вучинічем – не «солодка булочка», якою декому ввижалася команда Молдови.

На старті турніру чорногорці зіграли внічию з поляками (2:2), а згодом розгромили команду Сан-Марино (6:0). Зараз турнірну таблицю групи Н очолюють англійці (7 очок після 3 матчів), другу-третю позиції ділять чорногорці і поляки (по 4 очки після 2 поєдинків), українці четверті (2 бали за 2 зустрічі), далі – Молдова (одне очко) і Сан-Марино (0).

Додаткова складність для українців, крім сили суперника, – тренерська «перезмінка». Олег Блохін, який формально все ще залишається головним тренером збірної, лише відновлюється після проблем із серцем.

Імовірним кандидатом на посаду керманича називають Олександра Заварова, але жодного офіційного підтвердження така інформація не має. Тим часом, на гру з Молдовою команду виводив заступник Блохіна Андрій Баль.

«Претензій у мене до футболістів немає, вони зробили все, що могли, – сказав Баль після гри. – Напевне, сьогодні – просто на не наш день. М’яч ніяк не хотів влітати у ворота».

Чи стане щасливим для українців поєдинок із чорногорцями, стане відомо 16 жовтня майже о 23:00. Саме в цей час на київському НСК «Олімпійський» пролунає свисток про завершення третього матчу збірної в рамках відбору на чемпіонат світу 2014 року.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG