Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко затягує розгляд справи – прокурор


Прихильники Тимошенко біля суду у Харкові, 14 серпня 2012 року
Прихильники Тимошенко біля суду у Харкові, 14 серпня 2012 року
Колишній прем’єр Юлія Тимошенко та її захист затягують розгляд справи щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України». Про це заявила прокурор, представник держобвинувачення по справі ЄЕСУ Марина Капінос.

«І суд, і учасники процесу володіють дійсною інформацією про стан здоров’я Тимошенко. Доводи колишнього Прем’єр-міністра та її захисту про те, що вона не може брати участь за своїм станом здоров’я спрямовані ні на що інше, як на затягування судового розгляду справи, але ж і суд, і учасники процесу мають висновки судово-медичної експертизи, яка засвідчує, що вона може брати участь у судовому засіданні», – заявила Капінос, коментуючи заяву Тимошенко про те, що вона не може з’явитися до суду через погане здоров’я, зокрема біль у спині.

«Окрім цього, – наголошує прокурор, – із засобів масової інформації всім відомо, що підчас перебування в лікарні Тимошенко організувала і провела більше ста вісімдесяти зустрічей зі сторонніми особами, не враховуючи зустрічей із захистом і лікарями. Також із Тимошенко проведені більше трьохсот медичних процедур – це доступна інформація від лікарів та пенітенціарної служби».

Прокурор Марина Капінос не змогла пояснити наміри захисту та Юлії Тимошенко щодо затягування справи. «Очевидно для всіх, що вона затягує судовий процес, але ж яка конкретна мета цього, я думаю, це вона сама має відповісти на запитання», – зауважила прокурор.

На запитання Радіо Свобода, чи можуть бути задіяні важелі примусової доставки колишнього прем’єра до судової зали, Марина Капінос відповіла: «Я хочу наголосити на тому, що рано чи пізно все одно судовий процес розпочнеться. Чинним законодавством передбачені різні важелі доставки підсудних до суду, якщо це вже виходить за межі розумних термінів розгляду справи. Розумні межі для справи Тимошенко – ми повинні побачити, який час ми вже не можемо розпочати розгляд справи. Ми її не тільки не почали розглядати, а й ми не можемо розпочати судовий процес упродовж півроку. Як це назвати?»

Прокурор наголосила, що судовий процес без підсудної не розпочнеться.
Сьогодні Юлія Тимошенко вкотре відмовилася брати участь у засіданні суду у справі ЄЕСУ, яке відбувається в Харкові. Екс-прем’єр посилається на погане самопочуття.
XS
SM
MD
LG