Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті вшановують пам’ять Степана Бандери


В Івано-Франківську на Європейській площі, біля пам’ятника Степанові Бандері, в понеділок відбулося віче-реквієм на відзначення 53-ї річниці трагічної загибелі відомого українського політичного діяча, ідеолога і теоретика українського націоналізму, керівника Проводу ОУН Степана Бандери.

В урочистостях узяли участь представники Братства ОУН-УПА Карпатського краю, влади і громадськості, політичних партій національно-патріотичного спрямування, молодь, а священнослужителі традиційних конфесій відслужили спільний заупокійний молебень, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Як сказав у своєму виступі міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, «в особі Степана Бандери, почесного громадянина міста Івано-Франківська, громада вшановує пам’ять усіх патріотів, які загинули в боротьбі за Україну». Він додав, що «цю пам’ять і правду про подвиг загиблих патріотів потрібно зберегти і поширити».

Саме для цього в Івано-Франківську створено центр патріотичного виховання молоді імені Степана Бандери. У понеділок у центрі відбувся круглий стіл на тему «Герой, визнаний нацією».

Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калуського району на Івано-Франківщині. Загинув 15 жовтня 1959 року у Мюнхені від рук агента КДБ Богдана Сташинського.
XS
SM
MD
LG