Доступність посилання

ТОП новини

Сирія й Україна разом шукають викрадену українку – консул


Зруйновані будівлі після боїв урядових військ і повстанців у Хомсі
Зруйновані будівлі після боїв урядових військ і повстанців у Хомсі
Сьогодні Посольство України звернулося до компетентних органів Сирії для пошуків викраденої українки Анхар Кочневої. Про це Радіо Свобода повідомив український консул в Дамаску Євген Ігнатовський.

«Сьогодні було проведено низку зустрічей з представниками сирійських компетентних органів, які причетні до опрацювання справи щодо викрадення нашої громадянки. Відразу після того, як стало відомо про факт викрадення (13 жовтня), ми надіслали ноту на МЗС Сирії з проханням вжити невідкладних заходів щодо її звільнення. Крім того, найближчим часом, можливо, навіть до кінця тижня, буде проведена зустріч керівника нашої дипломатичної установи з міністром закордонних справ Сирії», – повідомив Ігнатовський кореспондентові Радіо Свобода.

За даними МЗС України, Кочнева в’їхала до Сирії 22 вересня на запрошення однієї з громадських організацій; вона працювала перекладачем знімальної групи російського телевізійного каналу НТВ. Саме його журналісти повідомили про зникнення Кочневої, з ними вона виходила на зв’язок 14 жовтня. Кочнева поінформувала колег, що 9 жовтня її викрали у провінції Хомс, де її примусово утримують повстанці сирійського опозиційного воєнізованого угруповання «Вільної сирійської армії».

Як повідомив Ігнатовський, на зв’язок з Посольством України Кочнева досі не виходила.
XS
SM
MD
LG