Доступність посилання

ТОП новини

У світі понад 70 мільйонів біженців – Червоний Хрест


Близько 72 мільйонів людей у світі були змушені залишити свої домівки станом на кінець минулого року, повідомила в вівторок Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Як мовиться в щорічному звіті організації, з цього числа майже 16 мільйонів 400 тисяч утекли до інших країн і офіційно отримали статус біженця за міжнародним правом, а ще 41 мільйон 400 тисяч мусили переселятися в межах своєї країни і стали «внутрішньо переміщеними особами».

Решту склали шукачі притулку, прохання яких про визнання цього статусу ще не розглянули або яким відмовили в цьому, а також утікачі, які взагалі не реєструвалися.

Крім того, мовиться у звіті, близько 20 мільйонів людей жили у стані вимушеного «тривалого переселення» з рідних місць, із них близько 5 мільйонів становили палестинці в таборах під егідою ООН.

Число вимушених мігрантів, за даними Червоного Хреста, щороку змінюється – станом на кінець позаминулого року їх було 101 мільйон, 2009-го 75 мільйонів чи 2008-го понад 92 мільйони.
XS
SM
MD
LG