Доступність посилання

ТОП новини

Хто маніпулює свідомістю виборця? (Огляд преси)


Київ – Сьогодні – останній день публікації соцопитувань. Після 17 жовтня і аж до 20:00 неділі, 28 жовтня, інформація про шанси партій потрапити до парламенту і кількість мандатів, які вони отримають – під забороною. І хоча за решту 10 днів ситуація ще може змінитися, однак не кардинально, на 2-3%, переконує газета «Сегодня». Про те, скільки партій і яка кількість депутатів, згідно з соцдослідженнями, будуть обрані до наступного парламенту, видання розповідає в статті «Шанс на ВР: останні рейтинги».

Більшість кандидатів у народні депутати не мають ідей, які можна запропонувати виборцям, і які б їх зацікавили, стверджує «Газета по-українськи». Логіка політиків проста: у мене, мовляв, є кошти на цю кампанію, а справа технолога конвертувати готівку в голос виборця. У результаті на голови громадян за короткий період передвиборної кампанії звалюється великий арсенал маніпуляцій їхньою свідомістю. Тож газета вирішила запропонувати рекомендації щодо самозахисту виборця від політтехнологій. Ознайомитись з ними можна в публікації «Мотивація кандидата важливіша за його професіоналізм».

Україна не лише не створює науковцям комфортні умови для роботи, а й, як стверджує газета «День», ігнорує вітчизняну науку, відмовляючись тим самим від всіх «бонусів» (в тому числі матеріальних), які вона може дати країні. Свідченням цього, як пише видання, є запланований держбюджет на 2013 рік, який, у разі ухвалення, призведе до скорочення понад 20 відсотків науковців.

Держспоживстандарт оприлюднив невтішні результати перевірок: понад третина продуктів харчування в українських магазинах не відповідають елементарним вимогам і нормативам якості. У більшості випадків інспекторам доводилося вибраковувати цілі партії продовольчих товарів та знімати їх з реалізації. Але найнеприємніше те, що проштрафилися не тільки традиційні лідери за кількістю порушень (м’ясо-молочна і рибна продукція), але і дитячі суміші. Від початку цього року з продажу було вилучено понад 10 тонн дитячого харчування. Про те, як урядовці збираються боротися з неякісною продукцією, розповідають «Ізвєстія в Україні».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG